Vandenbempt velt oordeel over Union SG in de Jupiler Pro League

Vandenbempt velt oordeel: “Je kan niet ongestraft zoveel kwaliteit wegdoen”

26 augustus om 21:35

Peter Vandenbempt zag Union SG met 0-0 gelijkspelen tegen STVV op Stayen. Vandenbempt geeft aan dat Union veel excuses heeft met de nieuwe hoofdtrainer Sebastien Pocognoli en het vertrek van sterkhouders Gustaf Nilsson, Cameron Puertas en Mohamed Amoura.

Vandenbempt geeft aan dat hij het vooraf niet meer durfde te zeggen, omdat Union telkens het ongelijk bewees. “Namelijk: je kan niet ongestraft zoveel kwaliteit wegdoen, weer een nieuwe trainer aanstellen en nog altijd absolute top zijn”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt ziet de nieuwkomers van Union SG nog geen indrk maken. “Nieuwkomers als Fuseini, Khalaili, David geven vooralsnog niet de indruk dat het opnieuw absolute toppers zullen zijn, net zoals El Hadj nog niet toont dat hij de vervanger van Puertas kan zijn.”

Vandenbempt sluit af door aan te geven dat Union wacht op beterschap. “Union verdedigt wel nog secuur, maar het voetbalt stroef, heeft weinig ideeën, weinig kansen, mist ook vaak die kenmerkende grinta. En dus is Union voorlopig maar een gewone ploeg, in afwachting van beterschap”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.