Pupe over rode kaart en VAR tijdens Dender-Club Brugge

Pupe over rode kaart en VAR tijdens Dender-Club Brugge: “Stomverbaasd”

26 augustus om 10:28

Bij Dender waren de gevoelens gemengd na hun eerste nederlaag van het seizoen. Hoewel de ploeg in het begin van de wedstrijd tegen Club Brugge op weg leek naar een zware nederlaag, wisten de Oost-Vlamingen zich terug in de wedstrijd te knokken.

Joedrick Pupe werd aanvankelijk met een rode kaart van het veld gestuurd. Deze beslissing werd echter na tussenkomst van de VAR omgezet in een gele kaart. “Ik speelde zuiver de bal en was stomverbaasd dat ik rood kreeg," vertelde de Bruggeling, geciteerd door Het Nieuwsblad. 

"Ik voelde me vrij zeker dat de VAR zou ingrijpen, en daarom spurtte ik niet meteen de spelerstunnel in.” Toch vond Pupe het vreemd dat hij uiteindelijk nog geel kreeg na het bekijken van de beelden. “Misschien was de sprong van een rode kaart naar geen bestraffing te groot, omdat dat een schuldbekentenis zou zijn dat de beslissing fout was.”

Pupe benadrukte ook het bijzondere karakter van de wedstrijd, gezien zijn opleiding bij Club Brugge. “Deze wedstrijd was speciaal voor mij. We toonden in het begin wat te veel respect en dat werd afgestraft door een razend efficiënt Club.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.