Mannaert met anekdote over Daum bij Club Brugge: “Plat van het lachen”

Mannaert met anekdote over Daum: “Iedereen lag plat van het lachen”

26 augustus om 09:58
Laatste update: 26 augustus om 13:51

Club Brugge heeft afscheid genomen van Christoph Daum. De Duitse trainer overleed op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Voor velen binnen de club blijft Daum in herinnering als een uitzonderlijke trainer.

"Hij was een geweldige motivator, die steeds een sterke relatie wist op te bouwen met zijn spelers en hen boven zichzelf kon laten uitstijgen," aldus Vincent Mannaert, voormalig CEO van Club Brugge in Het Laatste Nieuws.

Mannaert herinnerde zich vooral Daums natuurlijk charisma. Hij had eigenschappen die hem in staat stelden om zelfs de meest uitdagende spelers te transformeren. "Die ogen, die keken door merg en been, hé. Dat is een eigenschap van de grootste trainers, hij kon echt doordringen tot spelers," vertelde Mannaert. 

Hij gaf het voorbeeld van Nabil Dirar, een speler die onder vorige trainers als 'onhandelbaar' werd beschouwd. “Onder Daums leiding bloeide Dirar echter op en werd hij een collectief ingestelde speler die een belangrijke rol speelde binnen het team.”

Hoewel Daum soms de indruk wekte eerder nors te zijn, benadrukte Mannaert dat deze perceptie onjuist was. "Christoph was een warme man en kon ook plezier maken," vertelde hij. Dit bleek bijvoorbeeld toen Daum onverwachts meewerkte aan een filmpje, tegen alle verwachtingen in. "Iedereen lag plat van het lachen," herinnert Mannaert zich.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.