Standard-trainer Ivan Leko: "Ik blijf het herhalen:voetbal is geen ballet"

Standard-trainer Leko: "Ik blijf het herhalen:voetbal is geen ballet"

26 augustus om 08:45

Standard ging er afgelopen speelronde met de volle buit vandoor. Beerschot werd namelijk met 1-0 verslagen. De rode kaart aan de zijde van Beerschot was een sleutelmoment.

 De trainer van tegenstander Beerschot, Dirk Kuyt, was niet te spreken over de rode kaart van Brian Plat tijdens de wedstrijd. Leko begreep dat. "Vorige week had ik hetzelfde gevoel (na de rode kaart voor Lawrence, red. ). Dit zijn het soort fouten waar ze in de Premier League niet eens geel voor trekken", vertelde Leko aan Het Nieuwsblad.

Toch is de Jupiler Pro League een ander verhaal volgens Leko. "Maar in België is dit nu eenmaal rood. Ik blijf het herhalen: voetbal is geen ballet. Je moet rekening houden met de intentie", zei Leko.

Leko gaf toe dat de beslissing goed uitpakte voor Standard. "Maar het is duidelijk dat het een sleutelmoment was in deze wedstrijd. In ons voordeel", aldus Leko.

Standard staat na de overwinning op Beerschot op de 6e plek in het Jupiler Pro League-klassement.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.