Christian Lattanzio reageert na STVV - Union SG

Strenge STVV-coach Lattanzio: "Delpupo moet zich veel beter beheersen"

25 augustus om 20:47
Laatste update: 25 augustus om 20:53

Christian Lattanzio, de hoofdtrainer van Sint Truiden VV, was content met het punt dat zijn ploeg haalde tegen Union Saint-Gilloise. De coach was echter wel streng voor debutant Isaias Delpupo, die met rood werd weggestuurd.

Het punt kwam STVV toe zondag, tegen een matig voor de dag komend Union. Toch had de coach wat kritische noten te kraken na afloop. "Enerzijds ben ik tevreden, want we hebben veel kritiek gekregen voor de goals die we slikten en vandaag pakken we een clean sheet, maar in de beslissende zone hadden we vandaag beter kunnen spelen", valt te lezen bij Sporza.

Lattanzio had een goed spelend STVV gezien tegen een tegenstander die normaal gezien een pak sterker is. "We hadden veel balbezit tegen een goed team, ik zie dat we progressie maken. Toen we in de slotminuten met tien vielen, hebben we die situatie ook goed aangepakt."

Voor Delpupo, die amper zes minuten ver in zijn debuutoptreden werd weggestuurd, was Lattanzio niet mild. "Mijn staf vertelde me dat het een bijzonder strenge rode kaart was, ik moet het nog eens bekijken. In elk geval moet Isaias zich veel beter beheersen. Hij moet hier lessen uit trekken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.