Matchverslag Sint Truiden VV - Union Saint-Gilloise

Union kan weer niet winnen in uitmatch, STVV sleept met tien een punt binnen

25 augustus om 17:53
Laatste update: 25 augustus om 17:55

Er kwam zondag geen winnaar bij het duel tussen Sint Truiden VV en Union Saint-Gilloise: op Stayen bleef het zoals het begon: 0-0. Vooral bij Union zullen we balen van de puntendeling, na het gelijkspel bij Dender en de nederlaag bij Westerlo wacht de ploeg van trainer Sébastien Pocognoli nog altijd op de eerste driepunter in een uitmatch.

Union won vorige week nipt Charleroi, maar toch was Pocognoli genoodzaakt om wisselingen in zijn basiself door te voeren. Henok Teklab raakte op training zwaar geblesseerd en moet maanden herstellen. Ook Alessio Castro-Montes en Kevin Rodríguez waren er niet bij. Casper Terho, Guillaume Francois en Dennis Eckert Ayensa kwamen wel aan de aftrap. Bij STVV een ongewijzigde basisploeg, coach Christian Lattanzio stuurde dezelfde elf spelers het veld in als vorige week bij de 3-3 tegen Dender. 

In de openingsfase was het voor beide ploegen vooral aftasten, Union had het meeste balbezit en probeerde vooruit te spelen, zij het voorzichtig. Na tien minuten voetbal was de eerste kans voor Mohammed Fuseini, de Union-aanvaller schoot echter ruim naast. Even later kreeg François een goede kans na een vlot lopende aanval, maar doelman Leo Kokubo was op zijn post. 

Halverwege het eerste bedrijf voor STVV ook voor eerst prikken. Kahveh Zahiroleslam, vorige week tegen Dender nog twee keer trefzeker, nam de bal knap aan binnen de zestienmeter en schoot op doel. Via een Union-verdediger ging de bal over de dwarsligger.

Tot aan de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde: Union had het meest de bal, maar veel dreiging kon de ploeg niet stichten. Zo kregen de supporters geen doelpunten te zien in wat toch een povere eerste helft was. 

Ondanks de matige vertoning zagen beide coaches geen aanleiding te wisselen, alle 22 spelers kregen de kans met iets beters te komen. Charles Vanhoutte had het best begrepen dat het beter moest en al binnen twee minuten probeerde de middenvelder het met een geplaatste van net buiten de zestien. Zijn poging ging net naast.

Op het uur kreeg Ryoya Ogawa de grootste kans van de partij voor STVV, de Japanner haalde in één tijd uit, maar ook zijn schot eindigde naast het doel. In de slotfase probeerde Union het nog en het kon twee keer dreigen, maar David en Fuseini konden niet scoren.

Vlak voor tijd was er nog rood voor STVV-verdediger Isaías Delpupo, die amper zes minuten op het veld stond. De debutant maaide Mathias Rasmussen onderuit en kreeg een directe rode kaart. Union kon in vervolg niet meer profiteren en dus het bleef bij 0-0 op Stayen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.