Club Brugge boekt een nipte zege op bezoek bij Dender

Club Brugge boekt een magere zege op bezoek bij promovendus Dender

25 augustus om 15:26
Laatste update: 25 augustus om 15:32

Club Brugge heeft op bezoek bij promovendus Dender met 1-2 gewonnen in de Jupiler Pro League. Club Brugge leek op weg naar een vlotte overwinning, maar Dender toonde zich dapper. Namens Club Brugge wisten Gustaf Nilsson en Christos Tzolis te scoren. Namens Dender vond Nathan Rodes het net. Door de zege heeft Club Brugge nu 6 op 6 in de Jupiler Pro League.

Promovendus Dender begon ongeslagen aan het duel tegen de landskampioen. Club Brugge wist pas op de vorige speeldag zijn eerste zege van het seizoen te boeken. Voor Dender – Club Brugge stond men nog stil bij het overlijden van Christoph Daum. Eerder op de dag raakte bekend dat de 70-jarige ex-trainer van Club Brugge was overleden aan de gevolgen van longkanker.

Club Brugge snel naar 0-2
De openingsfase in Dender was duidelijk voor de bezoekers. Na een kwartier spelen leek de match al gespeeld. Nadat Verrips bij een corner langs de bal sloeg, profiteerde Nilsson optimaal. Met een kopbal zette de spits Club Brugge al na acht minuten op voorsprong. Een Daum-score kregen we niet in Dender, want vier minuten na de openingsgoal kapte Tzolis naar binnen, haalde uit en zette Club Brugge op 0-2.

Dender terug in de match
Na de dubbele voorsprong nam Club Brugge meteen gas terug. Dender kon daar lang niet van profiteren. De thuisploeg kon weinig met de bal doen en (grote) kansen kwamen er dan ook lang niet. Pas helemaal in het slot van de eerste helft toonde Dender zijn tanden. Dat leverde vlak voor de pauze de aansluitingstreffer op. Door een doelpunt van Rodes kregen we dan toch nog onverwacht een spannende partij.

Dender loerde op de gelijkmaker
Dender wist via de aansluitingstreffer de spanning terug te brengen in de match. Club Brugge wilde in de tweede helft orde op zaken stellen en wist Dender terug te dringen. Het lukte Blauw-Zwart niet om afstand te nemen van de promovendus. Club Brugge had de controle, maar de spanning bleef aanwezig in de match.Dender loerde op dat ene moment om op gelijke hoogte te komen met de kampioen van de Jupiler Pro League. Het lukte Club Brugge amper om gevaarlijk te worden op bezoek bij Dender.

Club Brugge weet nipte zege over de streep te trekken
In het slot probeerde Dender nog enigszins de gelijkmaker te forceren, maar Club Brugge wist stand te houden. In de 89e minuut trok Joedrick Pupe aan de handrem namens Dender en kreeg hiervoor een rode kaart. Pupe speelde de bal en via de VAR werd de rode kaart teruggedraaid naar een gele kaart. In de absolute slotfase was Dender nog erg dichtbij, maar Joel Ordonez zorgde met een uiterste inspanning voor de redding. De match eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.