Lothar Matthäus over Vincent Kompany bij Bayern München

Bayern-legende over Kompany: "Sfeer in spelersgroep nu een pak beter"

24 augustus om 19:30

Lothar Matthäus ziet de trainerswissel Tuchel-Kompany als een flinke verbetering voor Bayern München. De clublegende ziet een veel positievere sfeer in de spelersgroep.

Vooral die verandering spreekt de Duitse 150-voudig Duits international aan. "De sfeer tussen spelersgroep en coach is een pak beter geworden", citeert Het Laatste Nieuws Matthäus over de komst van Vincent Kompany naar de Duitse topploeg.

Onder voorganger Thomas Tuchel was dat heel anders. Vanaf dag één was dat het grote probleem onder Tuchel. De persoonlijke relatie met veel spelers zat het voorbije anderhalf jaar niet goed bij Bayern", klinkt het kritisch van de oud-speler.

De inmiddels 63-jarige Matthäus denk dat het spannend gaat worden in de Bundesliga dit seizoen. "Vier of vijf teams zullen meedoen aan de top", meent hij. "Er is kampioen Leverkusen en ik reken nog steeds op Stuttgart. Ook Dortmund heeft na goeie zomertransfers het potentieel om voor het hoogste te gaan." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.