Kompany voor eerste partij met Bayern in Bundesliga

Kompany voor zijn eerste wedstrijd met Bayern in de Bundesliga: “Niet nerveus”

24 augustus om 14:13

Vincent Kompany staat op het punt zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga als trainer van Bayern München te beleven. Zenuwachtig is hij allerminst. “Nee, ik ben helemaal niet nerveus,” vertelde de voormalige Anderlecht-man.

Kompany begint aan zijn eerste seizoen bij een grote Europese club. Ondanks de grote uitdaging die voor hem ligt, blijft hij kalm en zelfverzekerd: “Zo ben ik altijd geweest,” verklaarde hij, geciteerd door RTBF.

Kompany, die in juni het stokje overnam van Thomas Tuchel, moet Bayern München weer naar de top van de Bundesliga leiden. Hij weet dat dit geen makkelijke taak zal worden. Bayer Leverkusen bevestigde eerder al haar statuut in de Bundesliga met een overwinning tegen Borussia Mönchengladbach. “Ik denk dat we weer zo'n 90 punten nodig hebben om de titel te winnen, dus we zullen het beste van iedereen nodig hebben,” aldus Kompany.

In Duitsland gissen ze naar het basiselftal van Kompany tegen Wolfsburg. Er zouden ook een aantal debutanten tussen de lijnen kunnen staan. Kompany haalde Michael Olise en Joao Palhinha. “Er is een goede kans dat ze dit seizoen veel zullen spelen, maar ik bewaar mijn geheimen tot morgen,” zei Kompany.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.