Transfer Eriksen naar Anderlecht? ‘Fredberg droomt'

Transfer Eriksen naar Anderlecht? ‘Fredberg droomt van de straffe stunt’

24 augustus om 12:58

RSC Anderlecht en Jesper Fredberg dromen van een sensationele transfer: de komst van Christian Eriksen. De 32-jarige Deense middenvelder zou dé creatieve versterking zijn voor Paars-Wit. Het Laatste Nieuws schrijft over de obstakels in deze transfer. 

Fredberg heeft volgens de krant zijn zinnen gezet op Eriksen. Volgens HLN heeft de CEO Sports van Anderlecht zich vastgebeten in deze uitdaging. Eriksen heeft nog één jaar contract bij Manchester United, en hoewel er geruchten zijn dat hij openstaat voor een vertrek, lijkt de kans klein dat hij naar België zou komen. 

Het Laatste Nieuws schrijft dat de Deen het liefst in Engeland wil blijven. Dat zou zijn entourage duidelijk gemaakt hebben. Deze overtuiging vormt uiteraard al een extra obstakel. Zelfs als Eriksen interesse zou tonen in een overgang naar Anderlecht, zouden de financiële aspecten een groot struikelblok vormen. ‘Toch droomt Fredberg van een straffe stunt.’

Volgens de krant zou de transfersom niet het grootste probleem vormen. De transfer zou zo’n vijf miljoen euro kosten. Vooral zijn vorstelijke loon zou een groot probleem vormen. Bij Manchester United verdient Eriksen naar verluidt 176.000 euro bruto per maand, een bedrag dat Anderlecht niet kan evenaren.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Anderlecht hopen op een uitzonderlijke situatie waarin Eriksen bereid is om aanzienlijk in te leveren op zijn salaris. Zoals de krant opmerkt, zou Eriksen "liters water bij de wijn moeten doen" om deze overstap mogelijk te maken. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.