Transferinkomsten KRC Genk deze zomer mogelijk boven de 60 miljoen euro

Genkse kassa rinkelt aardig, mogelijk tikken Limburgers deze zomer 70 miljoen aan

23 augustus om 22:26
Laatste update: 23 augustus om 22:31

KRC Genk kan deze zomer nog Carlos Cuesta, Bilal El Khannouss en Tolu Arokodare verliezen. Sportief een aderlating, maar financieel worden de Limburgers er niet slechter op en het was qua uitgaande transfers op gebied van geld al een mooie zomer voor Genk.

De penningmeester van Genk heeft deze zomer al heel wat werk gehad. Hij mocht beginnen met de transfers van Mike Trésor en Maarten Vandevoordt verder in de boeken te noteren. Het stond al een tijdje vast dat Burnley 18 miljoen euro zou aftikken voor Trésor en RB Leipzig 10 miljoen euro voor Vandevoordt.

Maar zelfs zonder de transfers van de buitenspeler, de doelman en de mogelijke deal van Cuesta, El Khannous en Tolu boerde Genk deze zomer al aardig. Deze week verkocht het nog voor 3,6 miljoen euro Matias Galarza aan CA Talleres. Vorig week schreef Genk nog 5 miljoen euro bij op de rekening door de transfer van Alieu Fadera aan Coma en 3 miljoen euro door de deal met Toulouse over Mark McKenzie.

Nu al op 37,5 miljoen 
Eerder deze zomer rinkelde de Genkse kassa ook al door Nicolas Castro (FC Elche/3 miljoen euro), Rasmus Carstensen (1. FC Köln.1,5 miljoen euro) en Anouar Ait El Hadj (Union/1,5 miljoen euro). Alles bij elkaar (op uitzondering van Trésor en Vandevoordt) komt Genk hierdoor uit op plus 17,6 miljoen euro. Daarbij moet nog eens 20 miljoen euro komen door de aanstaande deal van Mike Penders naar Chelsea.

Genk zit dus al op een bedrag van 37,5 miljoen euro. Dat kan nog serieus de hoogte ingaan als ook nog Cuesta (Torino), El Khannouss (Leicester City) en Tolu (Trabzonspor) worden verkocht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.