Standard middenvelder Marko Bulat over doelgerichtheid

Bulat maakt indruk met zijn doelgerichtheid: "Toen ik klein was schoot ik constant"

23 augustus om 18:10

Al op de eerste speeldag maakte Marko Bulat meteen duidelijk dat hij over een uitstekende traptechniek beschikt. Ondertussen is zowat iedereen die het Belgisch voetbal de afgelopen weken volgde daarvan op de hoogte. De verdedigende middenvelder reageert op zijn doelgerichtheid. 

Volgens Bulat zit die doelgerichtheid er van jongs af aan in. "Toen ik klein was schoot ik constant", zegt de middenvelder op X. "Het is mijn belangrijkste wapen tijdens de wedstrijd. Wanneer het nog 0-0 is kunnen mijn stilstaande fases het verschil maken."

Ondanks Standard nog niet kon scoren op een stilstaande fase dit seizoen, maar volgens de 22-jarige Kroaat zullen de Luikenaren nog vaak gevaarlijk zijn. "Op training oefen ik altijd op vrije trappen en corners. We zijn al vaak erg gevaarlijk geweest op stilstaande fase, met een bal op de paal, een bal op de lijn. We wachten op ons eerste doelpunt", aldus de Kroaat.

Misschien slaagt Standard er komend weekend tegen Beerschot wel in. De wedstrijd begint op zondag om 18u30.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.