Sadiki staat voor overstap naar Olympique Lyon

'Union kan volgende pion verliezen, Lyon gaat voor komst van Sadiki'

23 augustus om 14:40

Olympique Lyon wil zich op de transfermarkt gaan versterken met Union Saint-Gilloise-speler Noah Sadiki. Het hoopt de middenvelder deze zomer nog op huurbasis (met aankoopoptie) te kunnen overnemen.

Sadiki staat volgens l'Equipe zelf open voor een overstap naar de Ligue 1. Nu is het nog de vraag of USG ook open staat om de talentvolle middenvelder te laten vertrekken. Sadiki staat nog tot 2027 onder contract bij Union. Lyon heeft al een aanbieding verstuurd naar Union om de middenvelder met aankoopoptie te huren.

Sadiki kwam in de zomer van 2023 over van RSC Anderlecht naar Union voor een bedrag van bijna anderhalf miljoen euro. De inmiddels 19-jarige middenvelder speelde voorlopig 41 wedstrijden voor de club. De marktwaarde van Sadiki ligt op 5.000.000 miljoen euro. Mocht het komen tot een transfer kan Union dus een veelvoud verwachten van het bedrag dat vorig jaar aan Anderlecht werd betaald.

Union dreigt daarmee een volgende belangrijke pion te zien vertrekken. Ook Cameron Puertas wordt nog gelinkt aan een vertrek, terwijl ook Gustaf Nilsson en Mohamed Amoura al kozen voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast moet ook Loïc Lapoussin nog andere oorden opzoeken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.