Celtic moet ook Anderlecht bedanken voor Schmeichel: "Bij paars-wit werd ik eraan herinnerd"

23 augustus om 12:14
Laatste update: 23 augustus om 12:35

RSC Anderlecht wist afgelopen zomer te verrassen met de komst van Kasper Schmeichel. De Deense veteraan trok deze zomer echter naar Celtic, maar houdt heel goede herinneringen over aan zijn periode bij paars-wit.

Schmeichel zag zijn contract aflopen bij paars-wit en koos niet voor een verlenging. Hij kon deze zomer ook naar Wolverhampton, Nottingham Forest en Ipswich verhuizen, maar verkoos een avontuur bij Celtic boven de Premier League. En daar heeft Anderlecht een rol in gespeeld.

De doelman wilde namelijk opnieuw voor de titel spelen, zoals hij het voorbije seizoen deed bij paars-wit. "In Anderlecht werd ik eraan herinnerd hoe geweldig het is om voor een kampioenschap te spelen, toen we vorig seizoen de oude grote club van weleer na een 11de plaats weer lieten meespelen voor de titel", geeft hij aan in de Schotse pers.

En die strijd om de titel heeft hij nu gevonden was bij Celtic. "Bij een topclub als Celtic, die altijd op jacht is naar prijzen, staat er in elke wedstrijd veel op het spel, en ik hou van de druk dat je elke keer dat je het veld opgaat alleen maar moet winnen. Ik had niet veel tijd nodig om na te denken toen Celtic voor het eerst op de deur klopte", klinkt het.

De Premier League was daarom ook nooit echt een optie voor hem. "Het is waar dat er interesse was vanuit de Premier League, maar ik moet ook heel eerlijk zijn en zeggen dat het niet om clubs ging bovenaan de rangschikking", besluit Schmeichel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.