Fredberg over spel van Anderlecht: “Positiever voetbal”

Fredberg over spel van Anderlecht: “Pas dan kan je positiever voetbal ontwikkelen”

22 augustus om 10:58

Jesper Fredberg is een tevreden man bij RSC Anderlecht. De CEO Sports blikt tevreden terug op de competitiestart. Hij erkent echter dat er wel nog wat werk aan de winkel is. Fredberg gaat in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Als je puur naar de punten kijkt, ben ik erg tevreden. We staan op kop met 10 op 12," zei Fredberg in een interview. Toch gaf hij toe dat er ruimte is voor verbetering in de speelstijl. Hij benadrukt dat de focus in de vroege fase van de Belgische competitie vooral ligt op resultaten.

Het finetunen van het spel kon volgens Fredberg pas echt beginnen na het sluiten van de transfermarkt. "Het einde van de transfermarkt wordt nog héél druk," voorspelde hij. Ondanks de goede resultaten tot nu toe, is de kern van het team nog niet compleet. "Bij veel clubs is de kern nog niet volledig – ook niet bij ons," merkte Fredberg op. 

Over de ambities van Anderlecht bleef Fredberg ambitieus maar realistisch. De focus ligt niet alleen op het behalen van resultaten, maar ook op het ontwikkelen van positiever voetbal. "Dan kun je echt overgaan tot het ontwikkelen van positiever voetbal," zei hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.