Stijlbreuk tussen Vrancken en Vanhaezebrouck bij Gent? “Verademing”

Een stijlbreuk tussen Vrancken en Vanhaezebrouck bij Gent? “Verademing”

22 augustus om 10:45

Is er een stijlbreuk bij KAA Gent sinds Wouter Vrancken het roer heeft overgenomen van Hein Vanhaezebrouck? Het Laatste Nieuws werpt een blik op de trainerswissel bij de Buffalo’s. ‘In dit stuk gaan we niet stellen wie beter is’, schrijft Axel Brisart. 

Vrancken laat hoe dan ook een nieuwe wind waaien door de ploeg. “Voor sommige spelers is het een verademing,” stelt een bron binnen het team, geciteerd door HLN. Waar Vanhaezebrouck bekend stond om zijn gedetailleerde en soms complexere tactische aanpak, zou Vrancken eerder keizen voor een directere en laagdrempeliger benadering.

Vrancken staat volgens de krant bekend om zijn open communicatie en toegankelijkheid. Hij zou vaak interactie zoeken met zijn spelers tijdens meetings en moedigt hen aan om hun gedachten te delen. Dit is een duidelijke verschuiving ten opzichte van Vanhaezebrouck, bij wie gesprekken vaak in eenrichtingsverkeer verliepen. “Als spelers frustraties hadden, konden ze die moeilijker kwijt,” aldus een insider. 

Vrancken’s aanpak lijkt de kloof tussen coach en spelers te verkleinen, zoals blijkt uit het verhaal van Jordan Torunarigha. Hij zou zelf het initiatief genomen hebben voor een open gesprek met Vrancken toen hij zich niet klaar voelde om te spelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.