Nathan De Medina ex-RSC Anderlecht met FK Partizan tegen KAA Gent

De Medina (ex-RSCA) straks met Partizan tegen Gent: "Zou graag terugkeren naar België"

21 augustus om 10:03

Donderdag gaat KAA Gent op bezoek bij FK Partizan, in de voorronde van de UEFA Conference League. Bij de Servische topclub uit Belgrado speelt voormalig RSC Anderlecht-verdediger Nathan De Medina, al zou hij graag terugkeren naar België.

Na een aantal seizoenen bij Moeskroen gespeeld te hebben, koos De Medina voor een avontuur in Duitsland, bij toenmalig eersteklasser Arminia Bielefeld. Na degradatie en een overstap naar Braunschweig kon hij ook daarna in de 2. Bundesliga blijven, maar De Medina wilde liever op het hoogste niveau spelen. In de zomer van 2023 kwam Partizan aankloppen. "Dan liever een topclub dan de Duitse tweede klasse, ook al vinden velen die competitie beter", zegt de verdediger bij Het Nieuwsblad

De 26-jarige verdediger komt er voorlopig echter niet van de bank, al heeft dat zo zijn reden volgens De Medina. In Servië werkt met met zogenaamde 'bonussen', de benaming voor jonge spelers onder de 21, die clubs verplicht 90 minuten moeten laten spelen van de voetbalbond in de competitie. "Vorig seizoen was er één 'bonus' per ploeg. Het helpt hun business: ze verkochten in januari een verdediger voor bijna 5 miljoen aan Bologna. Een 20-jarige die speelt bij een topclub in Servië, dat verkoopt makkelijk", aldus De Medina. 

Sinds dit seizoen zijn er zelfs twee 'bonussen' verplicht per club. Daarom zou De Medina graag terugkeren naar België, zegt hij zelf. "Het liefst speel ik in een kampioenschap waar dergelijke regels niet gelden, maar waar de beste speelt. Maar dan wel voor een ploeg die de top zes kan spelen, anders ben ik beter af bij Partizan", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.