Eriksen blijft hét toptarget voor RSC Anderlecht

‘Eriksen blijft hét toptarget voor RSC Anderlecht als nieuwe spelmaker’

21 augustus om 07:02
Laatste update: 21 augustus om 13:33

Christian Eriksen (32) is nog steeds hét toptarget van RSC Anderlecht, weet Het Nieuwsblad. De tijd werkt momenteel in het voordeel van Anderlecht om de Deense spelmaker van Manchester United te kunnen halen.

Een overstap van Manchester United naar RSC Anderlecht zou een bijzondere transfer zijn voor paars-wit. De Deense CEO Sports Jesper Fredberg en de Deense hoofdtrainer Brian Riemer blijven aan de mouw trekken van Eriksen.

Voor Anderlecht vinkt Eriksen alle vakjes af als potentiele nieuwe spelverdeler voor de huidige koploper van de Jupiler Pro League. Ervaring op het allerhoogste niveau, leiderschap, creativiteit en goesting om zich nog een keer te bewijzen.

Eriksen is niet gekant tegen een vertrek bij Manchester United. De Deense middenvelder is in een impasse terechtgekomen. Eriksen stond in de eerste speelronde van de Premier League nog 90 minuten op de bank tegen Fulham.

Anderlecht blijft in gesprek met Eriksen, zijn entourage en Manchester United. Riemer heeft persoonlijk contact met Eriksen sinds hij Eriksen hielp bij Brentford om zijn loopbaan te herlanceren na zijn bijna fatale hartaanval. Eriksen is zich ervan bewust dat Anderlecht niet de hoogste salarisvoorstellen kan doen.

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe gunstiger de situatie voor Anderlecht wordt. Eriksen heeft naar verluidt nog geen andere aanbiedingen die hem konden bekoren en wacht af. Het hangt ook af van de voorwaarden van Manchester United. Eriksen staat nog voor één jaar onder contract bij de Engelsen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.