Bijzonder, KRC Genk speelt amper 1 duel in 26 dagen

Bijzonder, KRC Genk speelt amper 1 duel met inzet in 26 dagen tijd

20 augustus om 20:14

Regelmatig is de agenda van voetbalclubs goed gevuld, maar dat is ditmaal niet het geval voor KRC Genk. Door omstandigheden spelen de Limburgers slechts 1 duel in 26 dagen tijd.

Op speeldag 4 van de Jupiler Pro League won KRC Genk met 3-4 op het veld van Beerschot. Het duel ging door op 17 augustus. Normaal had Genk vrijdag 23 augustus moeten spelen tegen RSC Anderlecht, maar het duel van de 5e speeldag van de Jupiler Pro League. De reden? RSC Anderlecht neemt het in de Play-Offs van Europa League op tegen Dinamo Minsk. Om paars-wit meer kans te geven op slagen besliste de Pro League de match tegen Genk uit te stellen.

Genk zelf speelt dit seizoen geen Europees voetbal. En moet dus wachten op 30 augustus om weer in actie te komen. Dan staat in de Jupiler Pro League het duel op de 6e speeldag tegen KVC Westerlo op het programma. Daarna moeten Thorsten Fink en co weer wat geduld hebben om met Genk terug in actie te komen. Begin september staat er immers interlandvoetbal op het programma. Daardoor ligt de Jupiler Pro League weer twee speeldagen stil.

Pas op 14 september heeft KRC Genk zijn volgende wedstrijd in de Jupiler Pro League op het programma staan. Het speelt op de zevende speeldag van de JPL tegen Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Genk zal in 26 dagen dus slechts 1 duel afwerken met inzet. Nu vrijdag speelt Genk een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard. 

Niet alleen RSC Anderlecht – Genk gaat deze week niet door. Ook het duel tussen Cercle Brugge en KAA Gent is uitgesteld. Beide ploegen hebben deze week Europese verplichtingen. Ze spelen in de Play-Offs van de Conference League respectievelijk tegen Wisla Krakau en Partizan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.