Tijd voor Voetbal lovend over Genkse vertrekkers: "Ze blijven toch hun best doen"

23 augustus om 09:00
Laatste update: 23 augustus om 09:00

De transferperiode loopt nog even door en heel wat voetballers azen ook nog op een nieuwe stap. Ook bij KRC Genk kunnen er nog verschillende pionnen vertrekken, al is dat er niet aan te zien in de basiself. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, oordeelt men dat dat ook lof verdient.

KRC Genk kan deze zomer nog heel wat pionnen zien vertrekken. Zo werd Tolu Arokodare recent nog gelinkt aan een transfer en is er ook heel wat interesse in Bilal El Khannouss en Zakaria El Ouahdi. Toch stond dat trio ondanks al die interesse gewoon in de basis tegen Beerschot. "En dat verdient toch heel wat lof", begint adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader.

"Ze blijven ondanks die interesse hun best toch doen", merkte hij op. "Bij heel wat ploegen gebeurt het dat jongens die kunnen rekenen op interesse dan op de bank worden gezet of helemaal niet meer spelen, maar bij Genk is dat niet het geval en geven ze zich ook nog voor de volle honderd procent."

"Dat is toch de meest logische zaak in de wereld", vindt hoofdredacteur Daan Slingers. "Het is niet meer dan normaal dat je werkt voor de werkgever waar je nog een contract hebt", klinkt het. "Al is dat in de praktijk niet vaak het geval", countert Michiel Vercauteren nog. "Want als je speelt, raak je ook nog het risico om geblesseerd te raken en zo een transfer te missen."

Zo merkt Glenn Schrader op dat dat onder meer het geval was bij Tarik Tissoudali afgelopen zomer. "En dan zie je ook bij Union op dat iemand als Puertas of Hong bij KAA Gent niet meer in de kern zit om die reden", geeft Vercauteren nog mee. "Al moet men daar toch geen lof voor krijgen", oordeelt Slingers nog. "Dat andere spelers niet meer wil spelen is negatief, maar het is niet meer dan logisch dat je toch blijft spelen voor je huidige club", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.