Club Brugge zag competitieformat niet veranderen: 'Supererg, en zéér zorgwekkend'

23 augustus om 15:15

De Belgische competitie zal ook de nabije toekomst weer met Play-Offs worden gespeeld en aan het competitieformat werd niet gesleuteld. Niet naar de zin van onder meer Club Brugge, dat toch een grote verandering wilde zien.

Eerder deze zomer werd er nog gestemd over een mogelijke verandering van de competitie, maar die komt er uiteindelijk niet. De Belgische clubs besloten uiteindelijk om niets te veranderen, tot de grote ergernis van Club Brugge. "Wat is de overtreffende trap van erg? Súpererg. En zéér zorgwekkend", oordeelt Club Brugge CEO Bob Madou over die beslissing bij Humo.

Volgens hem en Club Brugge was het overduidelijk dat er iets moest veranderen. "Dat we er niet in geslaagd zijn om meer ademruimte te creëren in de kalender, is nefast voor de kwaliteit van ons voetbal, onze kansen in Europa en de waarde van onze spelers", geeft hij aan.

Club Brugge was één van de grote voorstanders van verandering en leek ook op flink wat steun te kunnen rekenen, maar uiteindelijk werd er toch geen overeenkomst gevonden. "Wij waren bereid om in nagenoeg elk format mee te stappen dat tot een substantiële daling van het aantal wedstrijden zou leiden. Helaas heeft die visie het niet gehaald", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.