La Gazzetta dello Sport brengt profiel Samuel Mbangula

Gazzetta ziet veelzijdige Mbangula: 'Kan spelen in alle aanvallende posities'

20 augustus om 16:55
Laatste update: 20 augustus om 16:58

Maandag voor de match tussen Juventus en Como kende nog bijna niemand hem, een dag later dinsdag prijkte Samuel Mbangula’s beeltenis groot op de voorpagina van de vermaarde sportkrant La Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse krant pakte dinsdag uit met een uitgebreid profiel van onze jonge landgenoot. De krant omschrijft Mbangula als een veelzijdig talent. 'Hij speelde al vanaf jonge leeftijd in alle aanvallende posities: als een pure nummer 9, maar door zijn grote snelheid kan hij ook als aanvallend middenvelder en op de vleugel uit de voeten.'

Mbangula kreeg van coach Thiago Motta de voorkeur boven een dure aankoop en dat hadden ze ook bij de Gazzetta niet zien aankomen. 'De verrassing is groot: de bank voor de grote zomeraanwinst Douglas Luiz en een debuut voor de piepjonge Samuel Mbangula', staat er te lezen.

Onze landgenoot werd bij zijn debuut verkozen tot man van de wedstrijd en kreeg mooie woorden van coach Motta toegeslingerd: 'Hij staat op het veld omdat hij het verdient. Hij heeft het heel goed gedaan’, citeert de krant de Juve-coach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.