Hein Vanhaezebrouck ziet potentieel in Club Brugge, maar vond Genk beter

Vanhaezebrouck ziet potentieel in Club Brugge, maar vond Genk beter

20 augustus om 08:45
Laatste update: 20 augustus om 09:03

Hein Vanhaezebrouck keek afgelopen speelronde uiteraard naar het Jupiler Pro League-voetbal. De voormalig oefenmeester kreeg de vraag voorgeschoteld of Club Brugge de beste ploeg is.

Daarvoor moeten nog wat dingen gebeuren volgens Vanhaezebrouck. 'In potentie misschien, maar Genk was bijvoorbeeld beter. Pas op, Club had tot voor deze speeldag de meeste doelkansen afgedwongen en het kleinste aantal kansen weggegeven. Alleen stel ik vast dat Brugge op Genk toch de rekening gepresenteerd kreeg, net omdat het ingezakt bleef spelen en naliet om druk te zetten', schreef Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Ook trekt de analist de vergelijking met paars-wit. 'Nu, heel dit verhaal kan ik kopiëren en gebruiken voor ­Anderlecht. Wat zij zaterdag deden, is hoge posities innemen bij de opbouw van KV Mechelen en vermijden dat Mechelen kon uitvoetballen. Maar hetzelfde probleem: zodra Mechelen in balbezit kwam op de eigen helft of rond de middellijn, zag je nauwelijks intensiteit of druk en oogde de ploeg ook loom', aldus Vanhaezebrouck.

Club Brugge staat momenteel op de 13e plek in het Jupiler Pro League-klassement.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.