'Nog altijd afwezige EK-evaluatie Tedesco voor onvrede binnen KBVB'

'Nog altijd afwezige EK-evaluatie zorgt voor onvrede binnen KBVB'

20 augustus om 08:15

Het Europese Kampioenschap zit er al bijna twee maanden op voor de Rode Duivels. Toch is er nog altijd geen evaluatie geweest na het tegenvallende resultaat. Dat zorgt voor onvrede bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Terwijl het publiek en de raad van bestuur wachten op de uitkomst van de evaluatie, hebben bondscoach Domenico Tedesco, directeur Sports & Arbitrage Peter Willems en CEO Piet Vandendriessche een gesprek gevoerd. De uitkomst van dat gesprek is vooralsnog onduidelijk.

Een van de onderwerpen was het aanblijven van Frank Vercauteren. Enerzijds wil Tedesco graag dat Vercauteren aanblijft als technisch directeur, maar anderzijds loopt het contract van de TD dit kalenderjaar af. Het is nog de vraag of Vercauteren bereid is salaris in te leveren bij een verlenging, wat noodzakelijk is gezien de bezuinigingsdoeleinden van de KBVB.

De volgende interlands van de Rode Duivels komen snel, met tegenstanders Israël op 6 september en Frankrijk op 9 september. De evaluatie wordt dan ook voor die wedstrijden verwacht. "We kunnen vóór die persconferentie van de bondscoach met een evaluatie komen. Dat moet lukken", aldus Willems volgens Het Nieuwsblad.

Tedesco is sinds 8 februari 2023 bondscoach van de Rode Duivels. De 38-jarige oefenmeester heeft een contract tot en met 31 juli 2026.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.