“Met lef, KAA Gent staat aan het begin van nieuw verhaal”

Vandenbempt over Gent: “Flinterdunne lijn tussen kleine catastrofe en succes”

19 augustus om 18:02

KAA Gent kent tot nu toe een bijzonder seizoen. In de laatste match wisten de Buffalo’s indruk te maken door met 4-1 te winnen van KVC Westerlo. De Kemphanen waren voor de wedstrijd tegen Gent nog foutloos in de Jupiler Pro League. Peter Vandenbempt geeft zijn analyse over de formatie van hoofdtrainer Wouter Vrancken.

Gent wist zich ternauwernood te plaatsen voor de Play-Offs van de Conference League ten koste van Silkeborg en won overtuigend van Westerlo. Hiervoor ging Gent nog onderuit tegen Sporting Charleroi en Dender in de Jupiler Pro League. “Zo zie je maar hoe flinterdun de lijn is tussen een kleine catastrofe en een bemoedigend succes”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt zag Gent in Europa door het oog van de naald kruipen tegen Silkeborg. "Niemand weet beter dan trainer Wouter Vrancken hoe zwaar Europese teleurstellingen in de zomer kunnen blijven wegen op een seizoen. Dat gebeurde nu niet en ineens kon Gent tegen Westerlo wél kansen creëren”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt noemt het contrast groot tussen wat Gent liet zien op het veld van Charleroi en tegen Westerlo. “De ploeg voetbalde met lef en vertrouwen. Gent staat aan het begin van wat een nieuw verhaal is. Van de top tot de spelers: zowat alles is veranderd. Dan heb je in het begin een beetje meeval nodig.”

“Dat het op cruciale momenten net goed gaat om in alle rust voort te bouwen aan een veelbelovend project. Silkeborg was daar een van, doorstoten richting Europees voetbal tegen Partizan is de volgende stap.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.