Marc Degryse: 'Hayen heeft ervoor gezorgd dat iedereen op scherp stond'

Degryse lovend over Hayen talenten Club Brugge: 'Gedreven en hongerig'

19 augustus om 07:35

Club Brugge herpakte zich uitstekend na een valse competitiestart. In het Jupiler Pro League-duel tegen Royal Antwerp FC ging Blauw-Zwart er met de winst vandoor. Marc Degryse prijst trainer Nicky Hayen.

Hayen heeft Club Brugge mogelijk weer op het juiste spoor gezet. 'Het was van moeten na die 1 op 9, maar Club startte echt goed. Hayen heeft ervoor gezorgd dat iedereen op scherp stond', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws.

Volgens de analist was het vooral het talent bij Blauw-Zwart dat de doorslag gaf tegen The Great Old. 'Drie jonge gasten staken er voor mij bovenuit: Seys, De Cuyper en Vermant. Gedreven, hongerig en met drang naar voor. De 'oudere' garde kan er beter een voorbeeld aan nemen. Vanaken moet te veel aan het collectief denken om zelf te schitteren, Skov Olsen en Tzolis komen er moeilijk uit - spelen die gretige backs misschien in hun nadeel?'

Degryse heeft daarnaast lovende woorden over Gustaf Nillson, die een penalty nam. 'De kop is eraf voor een spits die tot nog toe vooral pech kende', aldus Degryse.

Club Brugge mag aankomende zondag op bezoek bij promovendus FCV Dender, dat momenteel derde staat in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.