Tiental Standard lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen Kortrijk

Tiental Standard lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen KV Kortrijk

18 augustus om 20:26

KV Kortrijk heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Standard. De Kerels zorgden ervoor dat de Rouches hun eerste verliespartij en hun eerste tegendoelpunt kregen van het seizoen. Namens Kortrijk wist Thierry Ambrose het net te vinden. Standard speelde tegen Kortrijk een uur lang met 10 man. Henry Lawrence kreeg na een half uur spelen een rode kaart.

Standard ging op bezoek bij Kortrijk in de vierde speelronde van de Jupiler Pro League. De Rouches waren nog zonder tegendoelpunt en zonder verliespartij in de competitie. In de beginfase van de match hielden Kortrijk en Standard elkaar in evenwicht.

De kansen bleken schaars en de doelmannen van Standard en Kortrijk hoefden maar weinig werk te verrichten. In de 33e minuut ging Henry Lawrence flink in de fout. De speler ging lelijk op de enkel staan van Mounaim El Idrissy en na ingrijpen van de VAR kreeg Lawrence de rode kaart gepresenteerd.

Hierdoor moest Standard met nog een uur te spelen met tien man verder tegen Kortrijk. Voor de rust wisten beide ploegen niet meer gevaarlijk te worden. De ploegen gingen rusten met een brilscore.

Kortrijk ging in de tweede helft proberen om Matthieu Epolo van zijn vierde clean sheet af te houden. De Kerels kozen de aanval en de Rouches werden flink teruggedrongen. In de 67e minuut wist Kortrijk het net te vinden.

Standard leed het eerste tegendoelpunt van dit seizoen. De hoekschop van Kortrijk waaide over en Dion De Neve slingerde de bal opnieuw voor het doel. De bal werd weggewerkt recht in de voeten van Ambrose. De invaller twijfelde niet en bracht Kortrijk op voorsprong.

In de volgende fase bleef Kortrijk aanzetten en was het vooral Epolo die erger voorkwam voor Standard. Uiteindelijk eindigde de match op een nipte 1-0 zege van Kortrijk tegen het tiental van Standard.