Daland verlaat Cercle Brugge en vertrekt naar Cardiff City

'Daland zet nieuwe stap in carrière en verlaat Cercle Brugge voor Cardiff City'

18 augustus om 17:45

Jesper Daland ontbrak in de selectie van Cercle Brugge voor de Jupiler Pro League-wedstrijd tegen OH Leuven en daar was en goede reden voor. De Noorse verdediger staat namelijk op het punt om de Vereniging te verlaten en te verhuizen naar Cardiff City.

Eerder had Torino belangstelling in Daland, maar de verdediger is volgens Het Nieuwsblad nu op weg naar Cardiff City, dat uitkomt in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Cardiff City eindigde het afgelopen seizoen op de twaalfde plaats. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van zo'n vijf miljoen euro gemoeid.

Daland maakte in 2021 de overstap van IK Start naar Cercle en werd voor ongeveer een miljoen euro in huis gehaald. In totaal speelde Daland 110 wedstrijden voor Cercle in de JPL. Bij de Vereniging groeide de Noor uit tot een vaste waarde in het elftal en wist hij Europees voetbal te behalen. Het blijft echter bij slechts enkele Europese wedstrijden bij de Vereniging voor Daland, die nu een nieuwe stap zet.

Daland is een voormalig Noors jeugdinternational en doorliep hier alle jeugdteams van de U15 tot U23. Tot een debuut in de nationale ploeg van Noorwegen kwam het echter nog niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.