Antwerp-Club Brugge met spandoeken en gezangen

Antwerp-fans in Brugge: 'Willen, maar niet Kühnen' en 'Alle boeren zijn nazi's'

18 augustus om 16:15
Laatste update: 18 augustus om 16:18

Voor aanvang van de topper tussen Club Brugge en Antwerp (1-0) hebben Antwerp-supporters een boodschap uitgedragen richting het thuispubliek. In de nasleep van de ophef rond de 'North Fanatics 2013', pakten ze uit met een spandoek in het uitvak. Ook klonken er minder fraaie gezangen.

De Antwerp-fans pakten uit met een banner waarop te lezen stond: 'Brugse ultra's: willen maar niet Kühnen.' Hiermee verwezen de Antwerp-fans naar de racistische groet die door een aantal ultra’s werd gebracht tijdens Standard-Club Brugge. Er werd op het spandoek dan ook gelinkt aan Michael Kühnen, een beruchte neonazi, wiens naam verbonden is aan de groet.

Niet enkel spandoeken, maar ook gezangen. Tijdens de wedstrijd lieten sommige Antwerp-supporters zich horen met de gezangen "Alle boeren zijn nazi's". Opnieuw een verwijzing naar de groet die tijdens Standard-Club Brugge werden gebracht.

Ook enkele fans van Club Brugge lieten zich opmerken. Tijdens de wedstrijd waren er ook spandoeken van de harde kern van Club Brugge te zien met teksten als 'NF13 Per Sempre' en 'Money over passion'. Daarnaast haalden enkele Club-supporters opnieuw uit naar het beleid van hun club, met een specifiek bord gericht tegen sportief directeur Bob Madou: 'Madou buiten.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.