Riemer over terugkeer Vertonghen bij RSC Anderlecht

Riemer over terugkeer Vertonghen bij Anderlecht: “Komen nog transfers ook”

17 augustus om 13:17

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, kan tegen KV Mechelen nog niet beschikken over kapitein Jan Vertonghen(37) in de achterhoede. De 34-jarige Mathias ‘Zanka’ Jorgensen is overgekomen van Brentford en vervangt hem in de basis. Riemer geeft een update over de blessure van Vertonghen bij paars-wit.

Riemer geeft aan dat het goed gaat met Vertonghen. De aanvoerder herstelt nog altijd van overbelasting, volgens Riemer moet Anderlecht voorzichtig blijven. “Het kan dat hij zal terugkeren volgende donderdag tegen Dinamo Minsk ofwel een weekje later voor de terugmatch”, citeert Het Belang van Limburg Riemer.

Riemer vertelt dat Vertonghen ook met zijn blessure van waarde is voor Anderlecht. “Jan is natuurlijk onze kapitein en speelt ook nu zijn rol in de kleedkamer. Hij is bij alle besprekingen, geeft raad en discussieert al lachend met Yari (Verschaeren, red) wie eigenlijk het hardste traint”, deelt Riemer met een lach.

Riemer is nog niet zeker of Vertonghen ook meereist met Anderlecht naar Hongarije. “We zien wel. Een seizoensbegin blijft voor een coach altijd een moeilijke puzzel om te leggen, maar we groeien stap voor stap om uiteindelijk naar de zesde versnelling te schakelen. Er komen nog transfers ook”, besluit Riemer.