Brian Riemer blikt vooruit op RSC Anderlecht - KV Mechelen

Anderlecht-trainer Riemer: "Zanka zal in de starting line-up staan tegen Mechelen"

16 augustus om 16:16

RSC Anderlecht speelt zaterdag de uitmatch tegen KV Mechelen. Coach Brian Riemer van paars-wit had een opmerkelijk nieuwtje tijdens de persconferentie: Mathias Jørgensen (voetbalnaam Zanka) staat al gelijk in de basisploeg van paars-wit.

Riemer kiest voor Zanka als de vervanger van Jan Vertonghen, die nog out is met een blessure. "Ik ken Zanka van toen hij 18 jaar was bij FC Kopenhagen", citeert Het Nieuwsblad de coach. "Hij is gewoon een héél sterke centrale verdediger. Een leider ook die veel verantwoordelijkheid neemt en andere jongens beter maakt."

Het is voor Riemer dan ook een gemakkelijke keuze om de aanwinst meteen op te stellen. "Aangezien ik hem ken en hij twee trainingen met de ploeg meemaakte zal Zanka in de starting line-up staan tegen Mechelen", klinkt het.

Zanka is al 34 jaar en op vraag of dat wat op leeftijd is reageerde Riemer afgemeten. "Op de leeftijd van 29 tot 34 zijn centrale verdedigers op hun best", zo is de overtuiging van de Anderlecht-coach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.