Euvrard ziet Heidenheim als voorbeeld voor Dender in Jupiler Pro League

Euvrard ziet Heidenheim als voorbeeld Dender: “Kleinste club, kleinste budget”

15 augustus om 21:32

Vincent Euvrard, de hoofdtrainer van Dender, neemt het in de vierde speelronde van de Jupiler Pro League op Stayen op tegen zijn voormalige werkgever STVV. Dender kent een verrassend goede start en behaalde tot nu toe 7 op 9 in de Jupiler Pro League. Euvrard ziet het Duitse Heidenheim als voorbeeld.

Euvrard vindt het logisch dat het behoud in de Jupiler Pro League de doelstelling van Dender is. “Omdat Dender de kleinste club van de reeks is, met ook het kleinste budget”, citeert Het Belang van Limburg Euvrard.

Euvrard noemt RWDM, Eupen en Kortrijk als voorbeelden. Zij eindigden in het afgelopen seizoen onderaan in de Jupiler Pro League. “Maar dat is een gegeven dat wij willen doorbreken. En het zou ook weer geen unicum zijn, hé. Heidenheim kan een mooie bron van inspiratie zijn voor ons”, aldus Euvrard.

Euvrard vertelt verder over Heidenheim als inspiratiebron voor Dender. “Dat kwam ook met één van de kleinste budgetten piepen in de hoogste Duitse Bundesliga en eindigde prompt achtste. Zo kan het ook”, besluit Euvrard.