Verrips, doelman bij Dender, over exit bij Mechelen: “Wilden me weg”

Verrips over succes bij Dender: “Zou geen jaar van overleven worden”

14 augustus om 11:14

Michael Verrips kent een schitterende start van de competitie met Dender. De doelman staat met zijn ploeg momenteel op een tweede plek in het klassement. Verrips gaat in gesprek met Het Belang van Limburg

Verrips heeft nog steeds spijt van zijn plotselinge vertrek bij KV Mechelen vijf jaar geleden. In een openhartig interview blikt de Nederlander terug op die periode. "Weinigen weten dat Mechelen mij destijds ook gewoon weg wilde", onthult Verrips. “Ik kon niet eens met mijn ouders overleggen.”

Bij Dender heeft Verrips zich snel kunnen aanpassen en maakte hij meteen indruk door een clean sheet te houden tegen Union Saint-Gilloise. Verrips benadrukt verder dat hij vanaf het begin vertrouwen had in het project van Dender. "Toen ik met Dender ging praten, kreeg ik niet het gevoel dat dit een jaar van overleven zou worden", zegt hij. 

Volgens hem leeft er binnen de club een sterke drang om zich te ontwikkelen, wat hem ertoe aanzette om deze stap te overwegen. Terugkijkend op zijn tijd bij KV Mechelen, kan Verrips niet anders dan spijt hebben van de manier waarop hij zijn vertrek regelde. Na een memorabel seizoen waarin de club zowel de titel in de tweede klasse als de beker won, verdween hij zonder uitleg en leegde hij in het geheim zijn kastje. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.