Club Brugge over incidenten Standard: ‘North Fanatics stoppen’

Club Brugge komt zelf met update na incidenten: ‘North Fanatics houden op’

14 augustus om 10:56

Club Brugge heeft na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Standard actie ondernomen tegen de betrokken fans. In een officiële verklaring op hun website meldt de club dat ze 42 ‘supporters’ proactief heeft uitgesloten van zowel thuis- als uitwedstrijden. 

De maatregel volgde nadat de club verschillende dossiers had ingediend bij de Nationale Kamer Burgerrechtelijke Uitsluitingen van de KBVB. Club Brugge benadrukt dat er voor racisme en xenofobie geen plaats is binnen de club, en dat dergelijke acties niet alleen de club schaden, maar ook de gehele supportersgemeenschap.

‘Club roept daarom alle fans die willen supporteren voor Club - en Club niet gebruiken als megafoon voor eender welk ander gedachtengoed’, lezen we op de website. In een overleg met het supporterscollectief North Fanatics werd nogmaals duidelijk gemaakt dat er hier zwaar zal opgetreden worden. 

Naar aanleiding van dit gesprek heeft North Fanatics aangekondigd als groep te stoppen. De club benadrukt dat ze geen specifieke groep viseert, maar dat de politie de 42 betrokken ‘supporters’ heeft geïdentificeerd op basis van foto-identificatie.

Daarnaast zal Club Brugge ook een strafklacht indienen tegen deze 42 personen en zich burgerlijke partij stellen. Club Brugge vindt het bijzonder jammer dat sommige individuen via online haatcampagnes en dreigementen in het stadion de kant van deze ‘supporters’ kiezen. Club Brugge roept daarom alle fans op om de club met passie te steunen zonder deze te gebruiken als platform voor andere gedachtegangen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.