RSCA Futures-coach Jelle Coen: ''Het is een eer om in Neerpede te mogen werken

RSCA Futures-coach Coen: ''Wil niet te veel woorden vuilmaken aan vertrek Genk''

15 augustus om 13:20
Laatste update: 15 augustus om 14:16

Jelle Coen is sinds deze zomer de trainer van RSCA Futures. De trainer, die eerder werkzaam was bij Jong Genk, treft meteen een stevige tegenstander in de Challenger Pro League met Deinze. Coen vertelde over zijn aanstelling en verleden als trainer.

Jong Genk was niet de enige ploeg die Coen trainde voordat hij bij RSCA Futures aan de slag ging. "Daarvoor was ik veertien jaar lang aan de slag geweest bij KV Mechelen", vertelde Coen aan Het Belang van Limburg.

De trainer was nogal verrast dat hij Genk moest verlaten. "Ik had het niet zien aankomen dat mijn contract bij Jong Genk niet verlengd zou worden", zei de oefenmeester.

Hoewel Coen met een wrange nasmaak terugkijkt op zijn vertrek, wil de coach vooral vooruitkijken. "Het was een teleurstelling waar ik niet meer te veel woorden aan wil vuilmaken. Bij Anderlecht kreeg ik vervolgens een contractvoorstel van twee jaar. Het is een eer om in Neerpede met zo veel jong talent te mogen werken", aldus Coen.

Coen was bij Jong Genk voor één Challenger Pro League-seizoen de T1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.