Rode Duivel Lavia klaar om zich te bewijzen jaar na transfer Chelsea

Lavia is klaar om zich te bewijzen bij Chelsea: “Chelsea was een no-brainer"

15 augustus om 12:12

Roméo Lavia hoopt dit seizoen eindelijk zijn ware potentieel te laten zien bij Chelsea. Afgelopen jaar had de jonge Rode Duivel met veel blessureleed te kampen. Lavia vertelt in een interview met de BBC dat hij helemaal klaar is voor een doorbraak.

“Voor mij was Chelsea een no-brainer,” aldus Lavia. De middenvelder vertrok op 16-jarige leeftijd naar Manchester City. Daar kreeg hij al snel lof van onder andere Kevin De Bruyne, die hem een "topper in wording" noemde. 

Ondanks zijn talent, besloot Pep Guardiola dat Lavia nog niet klaar was voor het hoogste niveau. “Guardiola was eerlijk tegen me,” legt Lavia uit. “Hij zei dat ik nog te jong was en dat ik me verder moest ontwikkelen. Toch voelde ik dat ik klaar was voor de volgende stap.”

Die volgende stap kwam met zijn transfer naar Chelsea. Nu is hij vastberaden om zich volop te ontwikkelen. “Ik heb nooit geklaagd,” zegt Lavia. “Ik wist waar ik aan begon, maar nu wil ik eindelijk mijn talent op het veld laten zien.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.