De ontbrekende puzzelstukjes: Club Brugge

De ontbrekende puzzelstukjes: kern Club Brugge blijft dik bezet, twijfels rond Nilsson

15 augustus om 10:00

Binnen een drietal weken sluiten de transferpoorten onherroepelijk voor de Jupiler Pro League. Is er nog tijd om gaten dicht te timmeren? Jazeker. Begint de tijd niet stilaan te dringen? Ook wel waar! Daarom reikt VoetbalPrimeur.be elke Belgische topclub alvast een handige stand van zaken aan, in alfabetische volgorde. In deze aflevering aan de beurt: Club Brugge.

Waar knelt het schoentje?
Nergens, zou je een drietal weken geleden geantwoord hebben. Misschien is dat antwoord zelfs nog steeds actueel. Ondertussen heeft Club Brugge haar start echter volledig gemist (1 op 9) en dus duiken er irritaties op. Alle posities leken (minstens) dubbel bezet, dankzij veelbelovende transfers zoals Ardon Jashari, Hugo Siquet, Christos Tzolis en Gustaf Nilsson. Vooral rond die laatste heerst de laatste weken echter twijfel. Is Nilsson wel de ideale aanvalsleider voor dit Club, zeker wanneer Nicky Hayen maar met één nummer negen wil spelen? Of haalt Blauw-Zwart toch best nog een alternatief in huis? Hoe langer de punten uitblijven, hoe waarschijnlijker dat er nog een concurrent voor Nilsson neerstrijkt …

Niet panikeren, dat is verder de boodschap voor het Brugse bestuur. De huidige selectie is echt wel rijkelijk gestoffeerd. Met een totale marktwaarde van 141,5 miljoen euro (volgens Transfermarkt) torent Club boven de Belgische concurrentie uit. Het is vooral zaak om alert te blijven opdat mogelijke vertrekkers zo goed mogelijk opgevangen worden. Om Antonio Nusa te vervangen beschikt Hayen al over Tzolis, Michal Skoras en Philip Zinckernagel. Mocht hij daar niet helemaal tevreden mee zijn, valt een opportuniteit op de linksbuiten niet uit te sluiten.

Lopende geruchten:
Jhegson Mendez (São Paulo)

Wie mag/moet zijn koffers nog pakken?
Eén naam bezorgt de boekhouding nu al jarenlang hoofdpijn: die van Dedryck Boyata. De transfer van de ex-Rode Duivel pakte helemaal verkeerd uit, niet alleen sportief, maar ook economisch. De vraag is wie hem nog wil overnemen, laat staan aan het (royale) loon dat hij bij Club mag opstrijken. In het geval van Kamal Sowah is dat al een stuk eenvoudiger. Enkel onder Carl Hoefkens kon de Ghanees af en toe gensters slaan. Zijn toekomst bij Club is evenzeer onbestaande.

Als Club Brugge dat tweetal nog aan de man kan brengen, zal het goed werk geleverd hebben. In twee andere dossiers zit de landskampioen in een luxepositie. Zowel Maxim De Cuyper als Raphaël Onyedika zijn vaste waarden en liggen nog langdurig onder contract. De Cuyper verlengde zelfs deze week nog Allebei zijn ze gegeerd, de ene door Fenerbahçe, de andere vooral vanuit de Premier League. Club zal de tactiek-Nusa hanteren: als het dan toch verkoopt, gebeurt dat enkel aan de hoofdprijs.

Lopende geruchten:
Maxim De Cuyper (Fenerbahçe), Raphaël Onyedika (Premier League), Kamal Sowah (Gaziantep)