De ontbrekende puzzelstukjes: Antwerp

De ontbrekende puzzelstukjes: Antwerp loste al veel op, op schaduwspits voor Janssen na

14 augustus om 21:52
Laatste update: 14 augustus om 21:52

Binnen een drietal weken sluiten de transferpoorten onherroepelijk voor de Jupiler Pro League. Is er nog tijd om gaten dicht te timmeren? Jazeker. Begint de tijd niet stilaan te dringen? Ook wel waar! Daarom reikt VoetbalPrimeur.be elke Belgische topclub alvast een handige stand van zaken aan, in alfabetische volgorde. In deze aflevering aan de beurt: Royal Antwerp FC.

Waar knelt het schoentje?
Naar jaarlijkse gewoonte maakte de sportieve cel een zeer precieze analyse van de tekortkomingen uit de vorige campagne. Versterking op de backposities? Check! Het gebrek aan een nummer tien? Eveneens opgelost. Ondanks de financiële doemverhalen lijkt Antwerp voorlopig versterkt in plaats van verzwakt. Toch vallen er nog steeds enkele hiaten op te vullen. Zo is Ayrton Costa momenteel de enige volwaardige linksachter op de Bosuil. Als je wil vermijden dat Jelle Bataille of Denis Odoi tegen hun voet te staan komen, is een alternatief aangewezen. En mocht Toby Alderweireld of Zeno Van den Bosch uitvallen, schiet enkel de jonge nieuwkomer Rosen Bozhinov over om in de bres te springen.

Nu Alhassan Yusuf de grote plas oversteekt, hangt er een vers impuls in de lucht in de persoon van Jairo Riedewald, een oude bekende van Marc Overmars. Zijn komst is sinds dinsdag afgerond. Het middenveld en de vleugelposities lijken zo voldoende bezet, al blijft het bang afwachten wie er nog vertrekt. Een probleem moet je echter pas oplossen als het zich stelt. Zo ligt de huidige prioriteit voor Antwerp in de punt. Vincent Janssen staat weer op scherp na een kwakkeljaar, maar in zijn schaduw staat niemand te trappelen. De scouting gaat op jacht naar een type als George Ilenikhena: jeugdig, krachtig, snel en met een stevige doorverkoopmarge.

Lopende geruchten:
Romeo Amane (Häcken), Joseph Nonge (Juventus), Sem Steijn (FC Twente)

Wie mag/moet zijn koffers nog pakken?
Mandela Keita staat al maandenlang met stip op één op de vertreklijst, maar ondanks zijn aantrekkelijke profiel zijn er weinig concrete gegadigden. Bij Michel-Ange Balikwisha was dat wél het geval. Net toen zijn transfer min of meer vast leek te staan, blesseerde de Luikenaar zich. Daardoor is zijn vertrek in één klap van tafel geveegd. In de wintermercato gebeurde net hetzelfde, overigens … Mocht Antwerp beide goudhaantjes binnenboord kunnen houden, zou dat eigenlijk aanvoelen als twee versterkingen.

Zo resten er nog twee andere uitgaande dossiers: dat van Jean Butez en Pierre Dwomoh. Die eerste is gedegradeerd tot tweede keuze achter Senne Lammens, een positie die niet strookt met zijn kwaliteiten. RSC Anderlecht beseft dat maar al te goed. Idealiter verkoopt Antwerp evenwel niet aan een rechtstreekse concurrent. Ook Butez zelf snakt eerder naar een buitenlandse escapade. Wat Dwomoh betreft, is de conclusie eensgezind: een vertrek is het best voor alle partijen. Gelukkig kan je altijd rekenen op de gulheid van het Midden-Oosten.

Lopende geruchten:
Jean Butez (RSC Anderlecht), Pierre Dwomoh (Al-Fateh SC), Zeno Van den Bosch (Bologna, Torino)