'RSC Anderlecht ziet miljoenenbod op Keniaan Sichenje geweigerd worden'

14 augustus om 13:45
Laatste update: 14 augustus om 13:55

RSC Anderlecht is verre van klaar op de transfermarkt en blijft speuren naar versterking. Onder andere achterin wil het er nog wat concurrentie bij en daarvoor denkt men bij paars-wit aan Collins Sichenje.

Bij het Zweedse Expressen klinkt namelijk dat Anderlecht het vizier heeft gericht op Sichenje, een twintigjarige Keniaanse centrale verdediger die momenteel op huurbasis uitkomt voor Vojvodina Novi Sad.

De Servische club huurt Sichenje van AIK Stockholm en wist een aankoopoptie van zo'n 430.000 te bedingen, die het na slechts enkele wedstrijden ook al wil lichten. Als dat gebeurt, hoopt Anderlecht hem meteen daarop definitief in huis te kunnen halen. Het deed het naar verluidt nu zelfs al een bod van 3,5 miljoen euro op de Keniaan. Dat werd echter afgewezen door Vojvodina. Paars-wit heeft zijn komst echter nog niet opgegeven.

Voor Sichenje zou een verhuis naar Anderlecht alweer een nieuw verhuis op korte tijd kunnen betekenen. In maart 2022 werd hij door AIK Stockholm weggehaald uit Kenia, maar kwam hij niet al te vaak aan bod bij de Zweedse club. Hij werd tijdens een uitleenbeurt aan het Finse KuPS wel een basispion en werd enkele weken geleden uitgeleend aan Vojvodina, dat hij nu alweer kan verlaten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.