Tijd voor Voetbal is niet onder de indruk van Anderlecht: "Zo wordt het nooit kampioen"

14 augustus om 14:01
Laatste update: 14 augustus om 14:01

RSC Anderlecht is er zaterdag niet in geslaagd om een derde overwinning op rij te boeken en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen Oud-Heverlee Leuven. Brian Riemer bleef achteraf toch vrij positief na een zeven op negen, al is men bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, toch nog steeds niet overtuigd.

Het verschil tussen de spelers/trainer van RSC Anderlecht en de fans van paars-wit mag gerust opvallend genoemd worden. Terwijl men binnen Anderlecht nog tevreden leek te zijn na het gelijkspel en vooral de zeven op negen in de JPL, was het Anderlecht-publiek misnoegd en werd – vooral Riemer – uitgefloten. Bij Tijd voor Voetbal is men niet zo verrast dat het Anderlecht-publiek ontevreden is.

Nooit kampioen
Onder andere de communicatie na de wedstrijd zat het panel wel wat dwars. Zo gaf Riemer aan dat een zeven op negen eigenlijk niet slecht is voor paars-wit. "Een topclub zoals Anderlecht of Club Brugge moet in deze fase van de competitie nog niet aangeven dat enkel de punten tellen. Dat is onzin", begint Vincent Haegeman. "Als Anderlecht blijft spelen zoals het nu doet, wordt het nooit kampioen", geeft hij aan.

Nochtans bleek Anderlecht vorig jaar wel een kans te maken op de titel. "Ja, maar het werkte uiteindelijk dan toch niet", gaat Haegeman verder. "In die twee cruciale wedstrijden (onder andere tegen Club Brugge, red.) werden ze weggespeeld omdat Anderlecht tijdens het seizoen te weinig goed voetbal hebben gebacht", klinkt het. "Bij een topploeg zoals Anderlecht moet goed voetballen de basis zijn. En dan komen de punten vanzelf."

"De prioriteit moet bij goed voetbal liggen", beaamt Vercauteren. "Al zie je onder andere Club Brugge en Union, toch de twee misschien wel de twee grootste titelkandidaten voor aanvang van het seizoen ook sukkelen. Maar door die Play-Offs maakt het ook minder uit wat er allemaal gebeurt in de reguliere competitie. Je kan die dan wel eindigen met tien punten voorsprong, maar dat worden er uiteindelijk toch maar vijf. Op de langere termijn ga je er dan ook meer mee verdienen door goed voetbal te brengen. Als we in een reguliere competitie hadden gespeeld, had ik die uitspraak van Riemer misschien beter begrepen", klinkt het.

Het publiek van paars-wit is alvast niet tevreden en na de partij kwam het tot een fluitconcert. "En ik begrijp de fluitende fans ook", geeft adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader aan. "De eerste thuiswedstrijd mét fans en Anderlecht bracht eigenlijk niets. Oud-Heverlee Leuven speelde gewoon even goed mee. Anderlecht mag dan wel een ploeg in opbouw zijn en het is heel wat spelers kwijtgeraakt, maar je mag toch meer verwachten van paars-wit."

Geen titelkandidaat
Bij Tijd voor Voetbal klinkt het dan in koor dat de Brusselaars voortaan ook gewoon aanvallend voetbal moeten proberen brengen. "Het heeft echt geen zin om van september tot maart er alles aan te doen om een 1-0 tegen STVV over de streep te trekken", aldus Haegeman nog.

"Vorig jaar geloofde ik ook niet in Anderlecht als titelkandidaat, omdat ik dat ook op het veld niet zag", klinkt het. "Anderlecht speelt eigenlijk meer als een middenmoter die genoeg punten wil halen om Play-Off 1 te halen en niet als een kampioen", besluit Schrader.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.