Union-coach Sébastien Pocognoli reageert na verlies tegen Slavia Praag

Pocognoli na uitschakeling: "Spelers hebben mentaliteit getoond om te winnen"

13 augustus om 23:24

Union Saint-Gilloise verloor dinsdag voor de twee keer van Slavia Praag. Op geen enkel moment leken de Unionisten in staat de 3-1 uit de heenmatch weg te poetsen. Trainer Sébastien Pocognoli had een nochtans een prima reactie gezien van zijn ploeg.

"Mijn spelers hebben de mentaliteit getoond om te winnen, daarmee kunnen we vrijdag tegen Charleroi iets goeds doen", citeert Het Nieuwsblad de Union-coach. Union had vooral aanvallend geen vuist kunnen maken tegen de stugge Tsjechen.

Toch zag Pocognoli goede wil bij zijn spelers. "We hebben er vandaag alles aan gedaan om iets te creëren. De mentaliteit was er. Het was niet perfect, bij momenten waren we te slordig in de laatste fase, maar de spelers hebben wel alles gegeven."

Over Charles Vanhoutte, die bij de treffer van Slavia jammerlijk in de fout ging, had de trainer nog wel een goed woordje klaar. "Charles heeft een fantastische wedstrijd gespeeld; ik ben heel trots op hem."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.