Vanhaezebrouck over Dender in de Jupiler Pro League

Vanhaezebrouck over Dender in de JPL: “Daarmee kan je naar de oorlog”

13 augustus om 14:01

Hein Vanhaezebrouck geeft zijn mening over promovendus Dender in de Jupiler Pro League. Dender staat op de tweede plaats achter koploper KVC Westerlo. Dender staat op dit moment onder leiding van hoofdtrainer Vincent Euvrard. Vorig seizoen leidde Timmy Simons Dender naar de Jupiler Pro League. Nu staat Simons eerste met de Kemphanen.

Vanhaezebrouck geeft aan dat er geen garantie is dat Dender niet toch onderin gaat belanden. “Hun huidige flow moet Dender helpen om een puntenreserve op te bouwen. Net als Westerlo teert Dender op de ploeg die er vorig seizoen stond, onder Simons”, citeert Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck is te spreken over het Belgische gehalte bij Dender in de Jupiler Pro League. “Een ploeg met acht Belgen aan de aftrap tegen Kortrijk. Twee van hun invallers waren ook landgenoten. Wie kan dat nog zeggen? Daar zitten interessante spelers bij”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door een aantal spelers van Dender in het zonnetje te zetten. “Gilles Ruyssen (30) heb ik bij AA Gent ooit gehad in de beloften, Kobe Cools (27) ken ik van de beloften bij Anderlecht. Op dat moment waren ze niet klaar voor een topclub, maar dat zijn heel solide, nuchtere en coachbare verdedigers. Daarmee kan je naar de oorlog”, besluit Vanhaezebrouck.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.