Tijd voor Voetbal kan lof over De Roeck niet op: "Een verademing bij Antwerp"

15 augustus om 09:07
Laatste update: 15 augustus om 09:07

Royal Antwerp FC heeft stevig weten overtuigen met een 6-1 overwinning tegen STVV en is met een zes op negen lang niet slecht begonnen aan het seizoen. Een sterke start dus voor nieuwe trainer Jonas De Roeck, die ook heel wat lof kreeg bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be.

Antwerp kende een bijzonder sterk weekend en won, mede dankzij VoetbalPrimeur Speler van de Week Jacob Ondrejka met 6-1 van STVV. 'New look' Antwerp is daardoor onder nieuwe trainer De Roeck ook heel goed begonnen aan het seizoen.

"De Roeck doet het echt fantastisch bij Antwerp", begint Vincent Haegeman. "Hij speelt positief voetbal, met backs die heel hoog op het veld mogen staan, wat altijd leuk is. De Roeck is een trainer die niet stopt bij 1-0, maar altijd dat doelpuntje meer wil. Een heel goede ingesteldheid en iemand die ook na de wedstrijd een heel nuchtere en eerlijke analyse gaf. Een heel veelbelovende trainer, vind ik", aldus Haegeman.

Na Mark van Bommel toch een grote verandering bij Antwerp, al hoeft dat voor Haegeman niet meteen negatief te zijn. "Wat veel mensen op Antwerp misschien niet zullen durven toegeven, maar De Roeck is na Van Bommel toch een verademing. Van Bommel zal bij Antwerp natuurlijk voor altijd in de geschiedenisboeken staan als de man die de dubbel pakte, maar hij bracht vorig seizoen ook heel slaapverwekkend en gedateerd voetbal. Ik denk dus wel dat het de fans deugd zal doen om met iemand als De Roeck dan eens een 6-1 te winnen. Een trainer die het helemaal anders aanpakt", klinkt het.

De oudjes doen het
Antwerp doet dit beroep ook een beroep op flink wat anciens, die voorlopig ook konden bekoren. Eén iemand daarvan is Denis Odoi, die Club Brugge verliet voor Antwerp. "Misschien ook een gouden zet van Antwerp", geeft adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader aan. "Bij Club Brugge was hij in de Play-Offs nog belangrijk en ook dit seizoen en tegen STVV vond ik hem al sterk spelen."

"In opzicht van wat Odoi op dit moment brengt, is hij ook de perfecte vervanger voor Mandela Keita", pikt Michiel Vercauteren daarop in. "Hij is ook een karakter dat Club Brugge misschien mist om iedereen wakker te schudden. Met Odoi heeft Antwerp zo'n profiel nu wel in huis gehaald."

Al ziet Vercauteren ook een mogelijk probleem bij The Great Old. "Ze hebben bij Antwerp nu wel heel wat mannen met ervaring gehaald en Alderweireld, Odoi en Tjaronn Chery zullen dit jaar dan wel belangrijke pionnen zijn, maar volgend jaar of het jaar daarop ga je die moeten vervangen. Die grinta en ervaring zal dan ook op hetzelfde moment gaan wegvallen en een groot gemis zijn. Mocht Keita vertrekken, zou ik er dan toch nog een jonger profiel op het middenveld aantrekken", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

(edited)