Union zoekt naar verklaringen in voorbereiding en leiderschap

Union zoekt naar verklaringen: "korte voorbereiding" en "minder leiders op het veld"

12 augustus om 14:29

Dreigt er voor het eerst sinds haar spectaculaire binnenkomst op het hoogste niveau eens een mindere jaargang voor Union Saint-Gilloise? Om de Champions League te halen zal het hemel en aarde moeten bewegen en ook in de Jupiler Pro League loopt het nog niet van een leien dakje. Op KVC Westerlo ging de vicekampioen met 4-3 de boot in. De trainersstaf zoekt naar verklaringen.

Aangezien Sébastien Pocognoli een rode kaart kreeg in het Kuipje, mag assistent Bart Meert het komen uitleggen. Met vier op negen oogt de start van Union nu ook weer niet dramatisch, maar de manier waarop de ploeg de voorbije week doelpunten slikte, doet toch wenkbrauwen fronsen. Waar is die kenmerkende onverzettelijkheid gebleven? "We hebben een vrij korte voorbereiding gehad", haalt Meert bij Het Laatste Nieuws een eerste excuus boven.

De rechterhand van Pocognoli geeft wat meer toelichting. "We hebben ons in vier weken moeten klaarstomen en zitten meteen in een hels ritme", verwijst hij naar de voorrondes van de Champions League. "We hebben door ons druk schema gewoon weinig tijd om volledige teamtrainingen in te lassen. De automatismen zijn er nog niet." Lastig, zeker aangezien de spelerskern toch weer grondige wijzigingen heeft ondergaan.

Daarnaast ziet Meert nog een andere verklaring. "We missen de ervaring van Christian (Burgess, ndvr.) en Ross (Sykes, nvdr.)", voegt hij toe. "Er staan minder leiders op het veld. Ze liggen nog een tijdje in de lappenmand en dus moeten we op zoek naar oplossingen." Nochtans kennen Alexis MacAllister en Koki Machida inmiddels ook het klappen van de zweep. Zij haalden tot dusver hun gebruikelijke niveau nog niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.