Marc Degryse ziet onmogelijke opdracht voor Cercle Brugge en Union in Europa

'Cercle Brugge en Union staan voor een onmogelijke opdracht'

12 augustus om 10:05
Laatste update: 12 augustus om 10:12

Cercle Brugge strijdt donderdag tegen Molde FK en moet een 0-3 achterstand wegpoetsen. Union mag het SK Slavia Praag lastig gaan maken en dient een 1-3 achterstand goed te maken. Volgens Marc Degryse gaat het lastig worden voor de Belgische clubs.

Volgens Degryse gaan Cercle Brugge en Union het moeilijk krijgen. 'Cercle Brugge en Union staan voor een onmogelijke opdracht', schreef Degryse volgens Het Laatste Nieuws.

Cercle kan volgens Degryse gewoonweg niet beter. 'Cercle betaalt de tol voor hun gebrek aan ervaring. Ze spelen al een bijzonder energiek voetbal, en dan kan ik me inbeelden dat veel jongens bovendien moeite hebben met het ritme van drie wedstrijden per week', pende Degryse.

Bij Union ontbreken steunpilaren. 'Union mist voorin Nilsson en Amoura, maar vooral missen ze Burgess. Op de juiste momenten een fout maken, weten hoe je een tegenstander intimideert, hoe je het spel naar je hand zet… Het zou een enorme verrassing zijn, mocht Union de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Slavia Praag kunnen rechtzetten', aldus Degryse.

Cercle Brugge speelt donderdag om 20:00 uur, terwijl Union SG om 20:30 zal aftrappen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.