Thibaud Verlinden na Cercle

Kuyt relativeert nederlaag tegen Cercle: "Gaan we een goed seizoen draaien"

12 augustus om 12:45

Beerschot blijft na een nederlaag tegen Cercle steken met 1 op 9. Coach Dirk Kuyt was na afloop uiteraard ontgoocheld, maar wil de nederlaag ook relativeren. Met nog 'enkele extra kwaliteiten' moet het wel goedkomen volgens de Nederlander. 

Kuyt zag Cercle een verdiende zege pakken. "We kwamen hier met een ander idee naartoe, namelijk dat we een kans maakten op een goed resultaat", citeert Sporza Kuyt na afloop. "Maar dan heb je ook een goede performance nodig en die was ondermaats. Het plan werd niet uitgevoerd."

Toch blijft de Nederlandse coach ervan overtuigd dat Beerschot tegen iedere tegenstander een kans maakt. "We zijn blij met de spelers die we al hadden en degenen die erbij zijn gekomen. Plat was bijvoorbeeld een van de lichtpuntjes vandaag", aldus Kuyt. "Met dit team en enkele extra kwaliteiten gaan we een goed seizoen draaien, maar we zullen uit een ander vaatje moeten tappen."

Volgende week krijgt Beerschot KRC Genk over de vloer. De wedstrijd begint op zaterdag, om 16u00.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.