Verlinden wil versterking bij Beerschot: "Kwaliteit ontbreekt"

Verlinden trekt aan alarmbel bij Beerschot: "Nieuwe spelers met kwaliteit ontbreken"

11 augustus om 23:21

Voor K. Beerschot V.A. is het voorlopig nog geen al te fijn weerzien met de Jupiler Pro League. Na drie speeldagen ligt er amper één punt in het mandje. Zondagavond bleek Cercle Brugge een maatje te groot: 4-1. Die opdoffer zet Thibaud Verlinden ertoe aan om de clubleiding wakker te proberen schudden.

Vorig seizoen werd Verlinden nog verkozen tot 'Speler van het Jaar' in de Challenger Pro League, maar een trapje hoger is duidelijk andere koek voor Beerschot. Nochtans deden De Ratten het voor de pauze niet onaardig op bezoek bij Cercle. "Als Charly (Keita, nvdr.) net voor rust scoort, is het een andere wedstrijd", meent Verlinden bij Sporza.

Uiteindelijk kreeg Beerschot er wel vier om de oren. Daar is Verlinden ook niet blind voor. "Maar goed, we moeten eerlijk zijn. We willen allemaal wel, maar we geraken er soms niet. Het is niet goed genoeg en het is duidelijk dat er nog nieuwe spelers met kwaliteit ontbreken", luidt zijn heldere boodschap. Voorlopig bleef het vrij windstil bij Beerschot op de transfermarkt.

Hoewel Cercle donderdag nog actief was in de Europa League, kon Beerschot dat fysieke voordeel niet uitbuiten. Verlinden heeft daar een verklaring voor. "Het verschil met vorig jaar is dat we toen continu balbezit hadden, nu is dat minder. Dat maakt het lastig en daar moeten we ons aan aanpassen", geeft hij aan.