Cercle Brugge wint van Beerschot

Cercle Brugge met eerste zege, Beerschot onderuit in Jan Breydelstadion

11 augustus om 21:15

Cercle Brugge heeft in de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen van Beerschot. Op deze manier wist Cercle Brugge voor het eerst dit seizoen de volle buit te pakken in de competitie. Voor Cercle Brugge wisten Bruno Goncalves, Kazeem Olaigbe en Abdoul Kader Ouattara te scoren. Ook Kevin Denkey, de topschutter van vorig seizoen, wist zijn rekening te openen. Bij Beerschot wist Simion Michez het net te vinden.

Beerschot ging in de derde speelronde van de Jupiler Pro League op bezoek bij Cercle Brugge. Groen-zwart had wat goed te maken en dat was duidelijk te zien. Na tien minuten wist Bruninho Cercle Brugge op voorsprong te brengen.

Thibo Somers kreeg te veel ruimte van Beerschot en kon Bruninho bedienen. De Braziliaan kon helemaal vrij inschieten en wist de bal via het lichaam van Tshimanga in de verre hoek te schieten.

Cercle Brugge wilde de score uitbouwen en na 22 minuten lukte dit via Kazeem Olaigbe. Somers werd de diepte in gestuurd en wist Denkey te bereiken. De spits vond vervolgens Olaigbe die helemaal vrij stond bij de tweede paal.

Ditmaal had Beerschot niet lang nodig om te antwoorden. In de 25e minuut vonden de Beren de aansluitingstreffer via Michez. Verlinden ging onderuit, waardoor de bal vervolgens bij Michez belandde die helemaal alleen bij de tweede paal stond. Michez twijfelde niet en schoot de aansluitingstreffer binnen.

Het doelpunt van Beerschot bracht de spanning terug, maar na 42 minuten wist Cercle Brugge opnieuw de voorsprong uit te bouwen. Somers wist de bal binnen te houden en gaf de bal aan Ravych die de bal aan Van der Bruggen liet. De middenvelder schoot op doel en Denkey wist de bal met zijn hak in het doel te verlengen.

In de tweede helft kwam Cercle Brugge feller uit de kleedkamer. Groen-zwart was niet van plan Beerschot terug te laten komen in de wedstrijd. Het lukte de formatie van hoofdtrainer Miron Muslic om de voorsprong vast te houden.

De formatie van Dirk Kuyt kon geen vuist meer maken en uiteindelijk wist Cercle Brugge in de slotfase toch nog een extra doelpunt te maken. In de 89e minuut wist ook Ouattara namens groen-zwart het net te vinden na opnieuw goed voorbereidend werk van Somers.

De 19-jarige Ouattara moest meer moeite doen voor het juichen na zijn doelpunt, hij deed dit met meerdere saltos. Door de zege heeft Cercle Brugge de eerste overwinning in de Jupiler Pro League geboekt. Beerschot is nog altijd op zoek naar een driepunter.