Thomas Foket: ''Bij Gent kon ik meteen aansluiten bij eerste ploeg''

Anderlecht-verdediger Foket: ''Bij Gent meteen aangesloten bij eerste ploeg''

10 augustus om 09:50

Thomas Foket is de nieuwe rechtsback van RSC Anderlecht. In het verleden kwam Foket al uit voor onder andere KAA Gent in de Jupiler Pro League. De verdediger legde zijn toenmalige keuze uit.

Bij Gent had Foket meer uitzicht op speelkansen. ''Bij Gent kon ik meteen prof worden en aansluiten bij de eerste ploeg, terwijl ik bij Anderlecht eerst met de beloften zou trainen en spelen. Dat voelde, na een paar jaar in de eerste ploeg van Dilbeek, toch een beetje als een stap terug, zelfs al was het dan bij Anderlecht'', vertelde Foket aan Het Nieuwsblad.

Daarnaast waren er ook andere voordelen verbonden aan de keuze van Foket. ''Gent betaalde ook mijn kotje, ik kon gewoon blijven studeren met mijn vrienden. Eigenlijk bleef ik dus doen wat ook het plan was in het geval ik geen profvoetballer zou worden'', zei de rechtervleugelverdediger.

Opvallend is dat Foket voor zijn tijd bij Gent wel al meetrainde met Anderlecht. ''Anderlecht heeft me gecontacteerd en voorgesteld om tijdens de middagpauzes op school mee te komen trainen met de jeugd, samen met mannen als Youri Tielemans. Tijdens die trainingen heb ik op technisch vlak ontzettend veel geleerd'', aldus Foket.

Foket is bovendien tienvoudig Rode Duivel. Tijdens zijn interlands kwam hij ook één keer tot scoren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.