'Tijd voor Voetbal' ontleedt transfer Foket: "Toch niet de prioriteit bij RSC Anderlecht"

8 augustus om 06:45
Laatste update: 8 augustus om 06:45

RSC Anderlecht pakte afgelopen week uit en kondigde de komst van Thomas Foket aan. De rechtsachter keert daarmee terug naar de JPL, maar is niet zeker van een basisplek. Zo loopt ook Killian Sardella nog rond bij paars-wit, wat men bij 'Tijd voor Voetbal', de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be toch opmerkelijk vindt.

Sardella werd deze zomer meermaals gelinkt aan een vertrek, maar besloot uiteindelijk om te blijven en zijn contract te verlengen bij paars-wit. Ondanks zijn verlengd verblijf, besloot Anderlecht toch om ook Foket nog aan te trekken. "Toch een rare transfer", geeft adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader aan.

"Ik zou de komst van Foket wel begrepen hebben bij een vertrek van Sardella, maar ik verwacht dat hij toch nog enkele jaren zal blijven, terwijl je Foket niet naast de ploeg kan zetten", oordeelt hij.

Dat vindt ook Michiel Vercauteren. "Ik snap wel dat je concurrentie nodig hebt in een ploeg, maar bij Anderlecht hadden ze op die plek met Patris en Sardella al een dubbele bezetting, dus ik had niet het gevoel dat een nieuwe rechtsachter echt een prioriteit moest zijn bij Anderlecht", klinkt het.

Dat Foket ook een meerwaarde zal zijn, staat voor het panel van Tijd voor Voetbal buiten kijf. "Maar ik weet niet hoe ze het nu gaan aanpakken bij Anderlecht", geeft Vercauteren nog mee. "Ik kan me ook niet voorstellen dat Foket naar België terugkeert om onder Sardella in de pikorde te staan."

Veel wedstrijden
Al merkt Vincent Haegeman wel op dat Anderlecht door de Europese kwalificatie ook meer wedstrijden zal spelen dit seizoen, maar ziet hij ook een verschil tussen Foket en Sardella. "Foket is toch een ander type speler dan Sardella", geeft hij aan.

"Sardella is toch niet meteen de speler die vaak de achterlijn zal halen en acht ik meer een speler die kan helpen bij het balbezit, terwijl Foket eerder de fysieke rechtsachter is die op en af gaat. En dat hebben ze misschien wel nodig bij Anderlecht", klinkt het nog.

Bij de panelleden is het wel duidelijk dat Brian Riemer uiteindelijk toch voor Foket zal kiezen als zijn vaste keuze op de rechtsachter. "Foket zal niet teruggekeerd zijn naar België om op de bank te zitten", besluit Vercauteren nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.